תופעה לא מובנת

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

13/04/2015 | 07:16 | מאת: קרן

שלום רב, כאשר אני מתקלחת אני מנקה את אזור פי הטבעת על ידי סבון ומים. את הוצאת הסבון משם אני עושה על ידי פתיחת פלחי הישבן מצד אחד ואז עם ראש המקלחת שוטפת במים. שמתי לב שלאחר שאני מנקה בצורה כזו יש לי אחרי סיום המקלחת תחושה של רצון לצואה. האם הגיוני שהזרמת המים להוצאת הסבון כפי שתיארתי יכולה לגרום לגירוי תחושת צואה? אציין שיש לי 2 טחורים חיצוניים הגיוני שהזרמת המים פוגעת בטחורים? והאם יש הצעה מה עלי לעשות?

18/04/2015 | 21:06 | מאת: פרופ' עודד זמורה

קרן שלום רב, התופעה שאת מתארת אינה נשמעת בעייתית מבחינה רפואית. מים וסבון לרוב אינן פוגעים בטחורים חיצוניים וספק אם גורמים לגירוי ליציאה, וגם אם הן כן גורמים לגירוי כזה, זה לא בעיה מבחינה רפואית

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה