טנזמוס

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

12/04/2015 | 19:56 | מאת: ארנון

שלום בן 77 סובל שנים רבות מטנזמוס בתקופות שונות עברתי מספר פעמים קלונסקופיה,רקטוסקופיה כולל אנוסקופיה והכל תקין. שאלותיי,האם הסיבות יכולות להיות. 1)דלקות בערמונית? 2)מתחים והתרגשויות? 3)מה הטיפול אבקש חוות דעת שניה,בתודה.

18/04/2015 | 16:02 | מאת: פרופ' עודד זמורה

ארנון שלום, טנזמוס יכול כעיקרון להגרם ממגוון רחב של סיבות. לעיתים ניתן לאבחן אותן, ולעיתים לא. אם עברת בתקופה האחרונה קולונוסקופיה / רקטוסקופיה והן היו תקינות, סביר שאין מדובר בבעיה מסוכנת כלשהו כגון גידול. מעבר לכך, לצערי, אין באפשרותי לתת "חוות דעת שניה" באינטרנט ללא בדיקה.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה