דימום פי טבעת

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

06/04/2015 | 13:01 | מאת: אלי

שלום, אני בן 31. לפעמים עקב יציאות קשות (הדורשות להפעיל הרבה לחץ על מנת לגרום יציאה) אני מזהה דם על נייר הטואלט. כמות הדם משתנה מסימן על נייר הטואלט ועד לפעמים טיפות. לאחר מכן כאשר אני בודק לא מזוהים שום סימני דם בפי הטבעת. כמו כן, במהלך היום לא מבחין בשום סימני כאב חריגים, חום וכו'. לדוגמא, אתמול הייתה יציאה קשה מלווה בטיפות של דם. היום כבר לא היה כלום (מלבד כאב קטן). איך ניתן לזהות מה הגורם לבעיה ומה הפתרון? האם יתכן שהנ"ל נגרם בגלל הפעלת לחץ ברקטום? תודה,

11/04/2015 | 15:21 | מאת: פרופ' עודד זמורה

אלי שלום, יתכן מאד שדמם כפי שאתה מתאר נובע מטחורים פנימיי על רקע המאמץ בהתרוקנות, אך לצערי אין באפשרותנו וגם לא יהיה אחראי מצידנו לבצע אבחנות פרטניות או לתת יעוץ פרטני באינטרנט ללא בדיקה. מומלץ להקפיד על ריכוך יציאות בכלכלה עשירה בסיבים (ניתן להשתמש בתוסף סיבים טבעוני שניתן לרכוש בכל בית מרקחת ללא מרשם) ושתיה מרובה, או במוצרים מרככי יציאות אחרים כגון פגלקס ונורמלקס. אם למרות ריכוך יציאות הדמם נמשך, מומלץ לפנות לכירורג קולורקטאלי / פרוקטולוג לבדיקה והכוונת הטיפול.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה