פקקת באזור פי הטעבת

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

07/04/2015 | 20:01 | מאת: יגאל

פרופ' שלום, במהלך שנתיים אחרונות פעמיים נוצרה אצלי פקקת באזור פי הטבעת. דבר שמלווה באי נוחות ובכאבים. אני בן 33, מתאמן באופן קבוע, וככלל משתדל לנהל אורך חיים בריא. האם אני צריך לעשות בדיקות נוספות בעניין? וממה הפקקת יכולה להיווצר. תודה מראש.

11/04/2015 | 15:27 | מאת: פרופ' עודד זמורה

יגאל שלום, פקקת בטחור חיצוני נובעת לרוב ממאמץ מוגבר בעת התרוקנות, למרות שגם מאמצים אחרים שגורמים להגברת הלחץ הביטני, כגון הרמת משאות כבדים, יכולים להיות קשורים בפקקת כזו. מומלץ להקפיד על ריכוך יציאות בכלכלה עשירה בסיבים (ניתן להשתמש בתוסף סיבים טבעוני שניתן לרכוש בכל בית מרקחת ללא מרשם) ושתיה מרובה. אם האירועים הנ"ל פוגעים באיכות חייך במידה ניכרת, מומלץ לפנות לכירורג קולורקטאלי / פרוקטולוג לבדיקה והכוונת הטיפול.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה