ניתוח פיסורה

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

07/04/2015 | 11:15 | מאת: משה

שלום פרופסור זמורה עשיתי ניתוח להחלמה מפיסורה ויש לי כמה שאלות 1. אני עוסק בפיתוח גוף, כמה זמן אחרי הניתוח אפשר לחזור כבר להתאמן? 2. יש לי תפריט מאוד מסודר ובריא שכולל בתוכו 3 פירות ו6 ירקות בכל יום וכן פחממות וחלבונים בהתאם. האם יכול להיות שחסר לי סיבים שכתוצאה מהם הגיעה הפיסורה או שהפיסורה הגיעה בגלל מאמץ?

11/04/2015 | 15:24 | מאת: פרופ' עודד זמורה

משה שלום, כעיקרון אין מגבלה לאחמון גופני לאחר ניתוח לפיסורה, לאחר תקופת חופשת המחלה הבסיסית שניתנה לך בשחרורך. יחד עם זה, תהיה קשוב לגוף בתקופה הראשונה, ואל תעשה מה שאתה חש לא בנוח עימו. פיסורה לא נוצרת עקב מאמץ גופני, וקשורה לרוב ליציאות קשות. מומלץ להקפיד לטווח ארוך על ריכוך יציאות בכלכלה עשירה בסיבים (ניתן להשתמש בתוסף סיבים טבעוני שניתן לרכוש בכל בית מרקחת ללא מרשם) ושתיה מרובה, כמניעה להתלקחויות עתידיות.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה