דם טרי מסיבי בצואה ובניגוב ללא כאבים ויציאה תקינה

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

04/04/2015 | 21:23 | מאת: שרית

היום נכנסתי מספר פעמים לשירותים ובכל פעם הצואה יצאה בקלות אך מלווה בדימום טרי רב. בנוסף חשתי באופן חד פעמי בכאב חד באיזור הקיבה שחלף לאחר מס' דקות. כמו כן אציין שבשנה האחרונה סבלתי מפיסורה אנאלית וזה עבר לי. האם עליי לדאוג?

04/04/2015 | 23:15 | מאת: פרופ' עודד זמורה

שרית שלום, ככלל, אם הדמם הניכר מלווה בחולשה, סחרחורת, דופק מהיר או כל סימפטום חריג אחר, או אפילו אם חש ספק, יש לפנות לחדר המיון. אם אין תלונות כגון אלו, מומלץ להקפיד על ריכוך יציאות בכלכלה עשירה בסיבים (ניתן להשתמש בתוסף סיבים טבעוני שניתן לרכוש בכל בית מרקחת ללא מרשם) ושתיה מרובה, או במוצרים מרככי יציאות אחרים כגון פגלקס ונורמלקס. אם הדמם נמשך מומלץ לפנות לכירורג קולורקטאלי / פרוקטולוג לבדיקה והכוונת הטיפול. מעבר לכך לצערי אין באפשרותנו וגם לא יהיה אחראי מצידנו לבצע אבחנות פרטניות או לתת יעוץ פרטני באינטרנט ללא בדיקה.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה