דם בצואה

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

18/03/2015 | 11:47 | מאת: גיל

שלום רב, אני בן 29 והיו לי מספר פעמים יציאות עם דם (שניתן לראות באסלה ) והוא נראה טרי ולא שחור או משהו כזה. זה לא משהו סדיר ולא שמתי לב האמת אם זה היה בעקבות עצירות או לא. השאלה שלי האם יש צורך לבדוק את זה. האם זה בעייתי באיזושהי צורה וצריך לפנות לבירור או שאין חשש ופשוט לעקוב.. תודה מראש

23/03/2015 | 22:35 | מאת: פרופ' עודד זמורה

גיל שלום, דמם מפי הטבעת יכול להיגרם ממגוון של סיבות, כולל טחורים, פיסורה, ועוד. הסיכוי להתפתחות ממצא מסוכן כגון גידול במעי הגורם לדימום בגיל 29 ללא סיפור משפחתי של סרטן מעי גס בגיל צעיר נמוך מאד מאד, והסיכוי שתלונותיך נובעות מבעיה שפירה כלשהי של פי הטבעת כגון טחורים פנימיים גבוהים בהרבה. יחד עם זאת, כעיקרון, לא ניתן לומר לפי צורת הדימום מה מקורו, ולכן לרוב במקרה של דימום מתמשך אנו ממליצים לבצע גם בדיקה כלשהי של המעי הגס, שהיקיפה תלוי לרוב בגילך ובגורמי סיכון אחרים כגון סיפור משפחתי של מחלות מעי. אם התלונה נמשכת, מומלץ לפנות לכירורג קולורקטאלי / פרוקטולוג לבדיקה והכוונת הטיפול.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה