ניתוח פיסורה

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

16/03/2015 | 14:41 | מאת: ימית

אני צריכה לעשות ניתוח לפיסורה ורציתי לדעת האם הלחיצות בזמן הלידה עלולות לפתוח את הפיסורה ואם כן מה ניתן לעשות?

23/03/2015 | 22:31 | מאת: פרופ' עודד זמורה

ימית שלום, אם את מדברת על לידה עתידית שהיא לא מיידית לאחר הניתוח, אז אין בעיה והלחיצות בלידה לא אמורות להשפיע על הפיסורה. יחד עם זאת, מומלץ להקפיד סביב הלידה על ריכוך יציאות בכלכלה עשירה בסיבים (ניתן להשתמש בתוסף סיבים טבעוני שניתן לרכוש בכל בית מרקחת ללא מרשם) ושתיה מרובה, או במוצרים מרככי יציאות אחרים כגון נורמלקס, המותרים לשימוש בזמן הריון והנקה. בהצלחה.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה