פיסורה

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

27/02/2015 | 09:41 | מאת: נעמה

שלום, לפני חודש וחצי הייתה לי פיסורה ושמתי ניפדיפין ונורמלקס ואפילו שמן פרפין והלכתי לרופא השבוע והוא אמר שנשארה צלקת. היום הייתי בשירותים וכשניגבתי ראיתי מעט דם, האם זה אומר שהפיסורה חזרה? מה עלי לעשות??

28/02/2015 | 21:14 | מאת: פרופ' עודד זמורה

נעמה שלום, מומלץ להקפיד על ריכוך יציאות לטווח ארוך בכלכלה עשירה בסיבים (ניתן ומומלץ להשתמש בתוסף סיבים טבעוני שניתן לרכוש בכל בית מרקחת ללא מרשם) ושתיה מרובה, או במוצרים מרככי יציאות אחרים כגון פגלקס ונורמלקס. אם ישנה השנות ברורה של הסימפטומים של הפיסורה מומלץ לפנות לכירורג קולורקטאלי / פרוקטולוג לבדיקה והכוונת הטיפול.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה