פיסורה כרונית

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

25/02/2015 | 06:13 | מאת: דנה

יש לי פיסורה מלפני 4 חודשים עם כאבים עזים, עשיתי זריקת בוטוקס שלא עזרה, מאחר ועשיתי לפני 10 שנים ניתוח לפיסורה מפחדת לעבור אותו שוב מחשש לאיבוד שליטה. חזרתי בימים האחרונים להשתמש בנדפידיפין ומאז התגבר הדימום, האם זה הגיוני? בנוסף רציתי לדעת מה האופציות במידה והטיפול השמרני יכשל סופית. תודה רבה

28/02/2015 | 21:07 | מאת: פרופ' עודד זמורה

דנה שלום, צר לי לשמוע על סבלך. כעיקרון, נכון שבניתוח חוזר לחיתוך שריר הסוגר הפנימי ישנו סיכון מעט מוגבר לירידה קלה ביכולת השליטה בהשוואה לניתוח ראשון מסוג זה, אולם הסיכון הוא עדיין קטן, ואם כיום השליטה שלך טובה, עצם העובדה שעברת כבר ניתוח כזה לא פוסל את האפשרות לבצעו בשנית. אם בכל זאת תחליטי ביחד עם הרופא שלך להמנע מחיתוך ניתוחי של שריר הסוגר (למשל אם כיום השליטה אינה מושלמת), ניתן לשקול לבצע ניתוח שנקרא פיסורקטומי, בו למעשה כורתים את הפיסורה ומכסים את המקום עם מתלה עור סמוך. מדובר בניתוח מעט יותר גדול, אולם אין בו חיתוך של שרירי סוגרים. מומלץ לפנות לכירורג קולורקטאלי / פרוקטולוג לבדיקה והכוונת הטיפול.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה