mri בתוספת גדוליניום

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

27/02/2015 | 19:59 | מאת: חיים

במשך 4 שנים סובל לסירוגין מכאבים בפי הטבעת עברתי פעמיים ניתוח לניקוז מורסה עם חום וטיפול אנטיביוטי לאחר כאבים חזקים. ב mri נמצאו : תעלה אנאלית תקינה שני טרקטרים נראים אחד בשעה 12 לכיוון בסיס הפנדיס ללא עדות לאבצס, טרקט שני בשעה 3 לכיוון שעה 6 אינטר ספינקטרי ללא עדות לאבצס. לאחר הזרקת חומר ניגוד הטרקט יוצא מבסיס הפניס נצפה מתאדר לעומתו הטרקט הנוסף שנראה אינטר ספינקטרי בין 3 ל 6 לא נראה בבירור היכן הוא מתנקז. שומן איסכיו רקטלי שמור ללא עדות לאבצס בר ניקוז. לעיתים אני מרגיש כאבים או מיחושים קלים. כיצד ניתן לטפל בבעיה תודה

28/02/2015 | 21:17 | מאת: פרופ' עודד זמורה

חיים שלום, תשובת ה MRI מציעה שיתכן שאתה סובל משני "סינוסים" באיזור פי הטבעת, שהם מעיין תעלות ללא פתח, שיכולים לעיתים לגרום לזיהומים חוזרים או לזיהום כרוני. מאחר שבדובר ב 2 סינוסים נפרדים, יש מקום לשקול בירור גסטרואנטרולוגי לשלול מחלת מעי דלקתית הנקראת קרוהן, אשר יכולה לגרום לזיהומים מרובים או חוזרים באיזור פי הטבעת. לגבי המשך הטיפול, מומלץ לפנות עם התשובה לכירורג קולורקטאלי / פרוקטולוג לבדיקה והכוונת הטיפול.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה