פיסורה

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

23/02/2015 | 12:47 | מאת: לימור

לפני כחודש וחצי איבחנו אצלי פיסורה (חודש אחרי הלידה) והייתי מטופלת בניפדיפין, נורמלקס ושמן פרפין בבוקר. הרופאים אומרים שנשארה רק צלקת. רופא אחד אמר לי להפסיק ניפדיפין לגמרי ולהוריד מינונים בנורמלקס ואילו רופא אחר אמר להמשיך ניפדיפין עד שנגמרת המשחה ולהוריד מינונים של נורמלקס.. מה אני אמורה לעשות? לכמה זמן לקחת נורמלקס והאם להמשיך עם המשחה? תודה

28/02/2015 | 20:50 | מאת: פרופ' עודד זמורה

לימור שלום, מומלץ להשתמש בניפדיפיןם למשך 6 שבועות ברציפות, ואם חלה הטבה מספקת, ניתן להפסיק. מבחינת ריכוך יציאות, מומלץ להקפיד לתמיד על ריכוך יציאות בכלכלה עשירה בסיבים (ניתן להשתמש בתוסף סיבים טבעוני שניתן לרכוש בכל בית מרקחת ללא מרשם) ושתיה מרובה. ניתן במוצרים מרככי יציאות אחרים כגון פגלקס ונורמלקס גם לטווח ארוך במידת הצורך. העיקר, לשמור על מרקם תקין ש היציאה, בכדי להקטין את הסיכוי להתלקחויות של הסבל בעתיד.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה