פיסורה

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

23/02/2015 | 08:31 | מאת: אלינור

שלום דוקטור ברצוני לשאול אני ממש סובלת מהצואה היא יוצאת גדולה ובגלל זה כך אני סובלת שיורד לי דם וכאבים אבל כשאני שותה שמן פראפין או זית זה מקל על הצואה והיא כיאלו רכה רק ששורף לי קצת זה תמיד קורה לי לאחר שהיו לי שלשולים אני ככה סובלת רק בבקשה תמליץ לי מה לאכול ועוד דבר לפעמיים יוצאת לי מין גולה בפי הטבעת תודה

28/02/2015 | 20:48 | מאת: פרופ' עודד זמורה

אלינור שלום, מומלץ להקפיד על ריכוך יציאות בכלכלה עשירה בסיבים (ניתן ומומלץ להשתמש בתוסף סיבים טבעוני שניתן לרכוש בכל בית מרקחת ללא מרשם) ושתיה מרובה, או במוצרים מרככי יציאות אחרים כגון פגלקס ונורמלקס. אם אין הטבה ניכרת, מומלץ לפנות לכירורג קולורקטאלי / פרוקטולוג לבדיקה והכוונת הטיפול.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה