רח' רפאל איתם 3/19 - חולון

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

07/02/2015 | 11:23 | מאת: חנה ובמן מנור

שלום, אני בת 88. סבלתי לפני הרבה שנים מטורים וגם עברתי קשירה. לפני כ-7 שנים שוב סבלתי מאד וכירורג טפל בי. בקשתי קשירה אך הוא טען שמוקדם מדי. כל הטיפולים לא עזרו, להיפך, סבלתי יותר. בקרתי באופן פרטי אצל פרןקטולוג מומחה שקבע שאין לי בכלל טחורים אלא צניחת הרקטום וכתוצאה עברתי ניתוח Cystocele and Rectocele ב-אוגוסט 2008. בשנה האחרונה אני שוב סובלת מאד (גם דימום עם מאמץ - עברתי בדיקת קולוסטומי שהיתה תקינה). יש לי הרושם שאלה לא תחורים אלא שוב בעיות הרקטום. רופא שבדק אותי אמר שהכל בסדר אך אני סובלת וכל המשחות לא עוזרות. ברור שניתוח בגילי אינני רוצה שוב לעבור. מה לדעתכם התכשיר היעיל ביותר להקלה ולטיפול במקרה זה? אודה מאד עבור תשובה והמלצה.

07/02/2015 | 23:11 | מאת: פרופ' עודד זמורה

חנה שלום, צר לי לשמוע על סבלך. יחד עם זאת, לצערי אין באפשרותנו וגם לא יהיה אחראי מצידנו לבצע אבחנות פרטניות או לתת יעוץ פרטני באינטרנט ללא בדיקה. אם את מעוניינת בטיפול כלשהו, מומלץ לפנות לכירורג קולורקטאלי / פרוקטולוג לבדיקה והכוונת הטיפול.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה