צריך ניתוח יחסית פשוט אבל עם רקע של מום בלב

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

01/02/2015 | 15:46 | מאת: א.י

שלום פרופ': אני צריך לעבור ניתוח בקע מפסעתי (צד ימין),שנחשב ניתוח יחסית פשוט . אבל יש לי מום בלב מלידה שנקרא אבשטיין אנומלי ,אי ספיקה קשה במסתם הטריקוספדלי שגורמת למצבי פרסינקופה בעיקר במקומות עם כמות חמצן דלילה. לדברי הקרדיאולוג אוכל לעבור ניתוח בקע בהרדמה אך חשוב לשמור על לחץ ריאתי נמוך ולדבריו עדיף לבצע את הניתוח בבית חולים ציבורי (שם יש מרדימים שמתאימים לסוג הרדמה כזאת ). אני לעומת זאת מעדיף ניתוח בבית חולים פרטי ,שם אני יודע בוודאות מי המנתח ומי המרדים ואז אוכל להגיע לניתוח לפחות עם הרגשה יותר טובה . אני שואל מה דעתך ,היכן עדיף לערוך את הניתוח? והאם אתה יכול להיות הרופא המנתח? תודה רבה מראש.

07/02/2015 | 22:47 | מאת: פרופ' עודד זמורה

שלום רב, ככלל, ומבלי להכיר את פרטי המקרה, למערכת הפרטית יש את היתרון של אפשרות הבחירה של הרופא המנתח ולעיתים גם של הרופא המרדים, ולמערכת הציבורית יש את היתרון של הגיבוי של מחלקות נוספות להן עלולים להזדקק, כגון המחלקה הקרדיולוגית. לכן, ישנם מקרים שעדיף לבצע במערכת הפרטית, ישנם כאלה שעדיף לבצע במערכת הציבורית, ויש את מרבית המקרים שבהם זה לא ממש משנה. קשה להתעלם מהמלצת הקרדיולוג, שמכיר את המקרה שלך. מעבר לכך, לצערי, קשה לי לתת לך יעוץ פרטני מבלי להכיר את כל פרטי המקרה.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה