פקק צואה

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

30/01/2015 | 23:15 | מאת: בת

שלום רציתי לדעת כיצד ניתן לאבחן פקק צואה? האם בבדיקה רקטלית וברקטוסקופיה יכולים לפספס פקק צואה?

31/01/2015 | 14:59 | מאת: פרופ' עודד זמורה

בת שלום, פקק צואה המצוי (בעת הבדיקה) בגובה האצבע או בגובה הבדיקה הרקטוסקופית יאובחן לרוב בבדיקות אלו, לעומת פקק צואה המצוי גבוה יותר, שלא יאובחן לרוב בבדיקות אלו

31/01/2015 | 17:59 | מאת: בת

תודה רבה על תשובתך. האם ייתכן פקק צואה שנמצא 3 חודשים וגורם לתחושה של טנזמוס? בנוסף זה שיש לי צואה רכה אך לא שלשולית מעיד על כך שאין מדובר בפקק צואה שאחרת לא הייתי יכולה להוציא צואה כלל..?

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה