ניפדיפין ותופעות לוואי

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

27/01/2015 | 15:59 | מאת: לינוי

אני מטופלת בניפדיפין כבר שלושה שבועות ובימים האחרונים אני מרגישה כאבי ראש וקצת סחרוחורות.. מעין חולשה כזו ברגליים. האם זה קשור למשחה והגיוני שאני חשה בתופעות לוואי רק עכשיו? בנוסף אני מניקה..

31/01/2015 | 14:44 | מאת: פרופ' עודד זמורה

לינוי שלום, תופעות לואי כפי שאת מתארת יכולות תיאורטית להיות קשורות לתרופה ניפדיפין, למרות שתופעות לואי כלשהן בשימוש במריחה סביב פי הטבעת של משחה המכילה את התרופה נדירות מאד. מומלץ להשתמש בכמות קטנה של משחה בכל מריחה- כמות כגרגר אפונה, ולמרוח חיצונית לפתח פי הטבעת מבלי להכניס את המשחה לתוך פי הטבעת. אם תופעות הלואי נמשכות, מומלץ להפסיק את השימוש. בטיחות השימוש במשחת ניפדיפין בהנקה למעשה לא נבדקה היטב, אולם הספיגה מינימאלית, ותיאורטית הסיכון זניח.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה