חוקן

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

26/01/2015 | 21:30 | מאת: שולה

שלום נקבעה לי בדיקת רקטוסקופיה לשבוע הבא בשעה 11 בבוקר הרופא אמר לי לעשות 2 חוקנים.. אחד ערב לפני הבדיקה ו השני בבוקר שעתיים לפני הבדיקה. רציתי לדעת האם לא אפשרי לעשות רק חוקן 1 בבוקר שעתיים לפני הבדיקה? (אציין שכל בוקר יש לי יציאה ולכן לא ברור לי מה תורם החוקן בערב שלפני הבדיקה אם למחרת אני מוציאה יציאה....לכן חשבתי שחוקן אחרי היציאה בבוקר יספיק

31/01/2015 | 14:29 | מאת: פרופ' עודד זמורה

שולה שלום, ההנחיות מיועדות לאפשר בדיקה איכותית במרבית החולים. סביר שאם חוקן בודד היה מאפשר תנאים אלו, מראש לא היו ממליצים על שניים. ככל שהבדיקה תהיה איכותית יותר, כך יוכל הרופא לאסוף מידע איכותי יותר ולעזור לך יותר טוב. בקיצור- לשיקולך.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה