סינוס אנאלי

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

26/01/2015 | 12:35 | מאת: נויה

שלום, לפני שנה ילדתי בלידת מלקחיים. במהלך הלידה בוצע חתך אפיזיוטומי ובנוסף היה קרע בדרגה 3. תקופה ארוכה פי הטבעת הפריש מוגלה. לאחרונה אובחן כי הנל נובע מסינוס אנאלי בפי הטבעת. אשמח לדעת מהו סינוס אנאלי, האם יכול להיווצר בעקבות הטראומה שהאזור עבר בעקבות הלידה וכיצד מטפלים. תודה.

31/01/2015 | 14:26 | מאת: פרופ' עודד זמורה

נויה שלום, סינוס אנאלי הוא מעין "מערה" שיש לה פתח מנימי בתוך פי הטבעת, להבדיל מפיסטולה, שהיא תעלה עם פתח פנימי בפי הטבעת ופתח חיצוני צחוץ לפי הטבעת. לעיתים רבות, הטיפול בסינוס הוא כירורגי, אולם לצערי אין באפשרותנו וגם לא יהיה אחראי מצידנו לבצע אבחנות פרטניות או לתת יעוץ פרטני באינטרנט ללא בדיקה. מומלץ לפנות לכירורג קולורקטאלי / פרוקטולוג לבדיקה והכוונת הטיפול.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה