כתם דם לאחר מתן צואה קשה

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

19/01/2015 | 16:53 | מאת: אלון

שלום רב, שמתי לב כי רק לאחר מתן צואה קשה מופיעות טיפות דם על נייר הטואלט שנעלמות לאחר ניגוב או שניים. במקרים אחרים, אין זה קורה. במקביל, העור באזור שמתחת לפי הטבעת הפך סדוק, יבש וגורם לגירודים חוזרים ונשנים. הדבר מקשה בפיסוק הרגליים בעת הישיבה כי נוצרת תחושה שהעור שם "נקרע" וישנה תחושת שריפה קלה במקלחת של מים חמים. האם יש קשר בין שני הדברים? ואם כן, האם יש לתופעה שם? תודה, אלון.

24/01/2015 | 20:48 | מאת: פרופ' עודד זמורה

אלון שלום, תלונות כפי שאתה מתאר יכולות להתאים לבעיות שונות באיזור פי הטבעת, כולל טחורים, פיסורה, ועוד. לצערי אין באפשרותנו וגם לא יהיה אחראי מצידנו לבצע אבחנות פרטניות או לתת יעוץ פרטני באינטרנט ללא בדיקה. מומלץ להקפיד על ריכוך יציאות יומיומי בכלכלה עשירה בסיבים (ניתן להשתמש בתוסף סיבים טבעוני שניתן לרכוש בכל בית מרקחת ללא מרשם) ושתיה מרובה, או במוצרים מרככי יציאות אחרים כגון פגלקס ונורמלקס. אם אין הטבה והתלונות פוגעות באיכות חייך מומלץ לפנות לכירורג קולורקטאלי / פרוקטולוג לבדיקה והכוונת הטיפול.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה