דם בצואה

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

11/01/2015 | 00:36 | מאת: שלומי

שלום ד"ר, לפני 5 חודשים, לאחר ניגוב, ראיתי קצת דם על הנייר (במשך כמה ימים). לא ייחסתי לזה חשיבות ולאחר זמן זה נעלם. אחרי חודשיים, כשזה קרה לי שוב, נדלק לי נורה אדומה. שמתי לב שיש קצת דם בהיר על נייר מידי פעם ולעיתים גם כואב לי לשבת אחרי מתן צואה. אחרי חודש, ראיתי פעם אחת את האסלה אדומה מדם. הלכתי לרופא משפחה להיבדק, עשיתי בדיקת דם והכל נמצא תקין (כולל ספירת דם), כמו"כ הוא בדק אותי חיצוני (ללא מכשור) ולא ראה טחורים. חשוב לי לציין שאינני מרבה בשתיית מים (גיל 25). אמרו לי שזה יכול לעזור, לכן התחלתי לשתות כמה כוסות מים והדם נעלם כמעט לגמרי, אם כי לעיתים לאחר מתן צואה (קשה) כואב קצת לשבת. כמו"כ בשעת הניגוב אני מרגיש "וריד" נפוח במקום. השאלות שלי: 1. מה זה יכול להיות? האם זה טחורים וכדומה או משהו אחר? כי זה כבר קורה הרבה זמן (אם כי לא רצוף) 2. לאחרונה אני שם לב שיש לי גזים פנימיים בבטן (אין כאבים). האם יש קשר? 3. האם חובה עליי לעשות בדיקת קשה - קולונוסקופיה או בדיקה קלה יותר (אם כן איזה? ללכת לפרטולוג)? לתשובתך אודה, שלומי

17/01/2015 | 16:05 | מאת: פרופ' עודד זמורה

שלומי שלום רב, תלונות כפי שאתה מתאר יכולות להתאים מאד לטחורים פנימיים שמדממים מדי פעם, בעיקר ביציאות קשות, אולם לצערי אין באפשרותנו וגם לא יהיה אחראי מצידנו לבצע אבחנות פרטניות או לתת יעוץ פרטני באינטרנט ללא בדיקה. מומלץ מומלץ להקפיד על ריכוך יציאות בכלכלה עשירה בסיבים (ניתן להשתמש בתוסף סיבים טבעוני שניתן לרכוש בכל בית מרקחת ללא מרשם) ושתיה מרובה כפי שהתחלת להקפיד, או במוצרים מרככי יציאות אחרים כגון פגלקס ונורמלקס. אם הדמם נמשך, מומלץ לפנות לכירורג קולורקטאלי / פרוקטולוג לבדיקה והכוונת הטיפול.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה