כאבים קלים ותחושה לא נעימה מתמשכת לאחר עצירות

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

14/01/2015 | 16:52 | מאת: אמיר

שלום, אני בן 40, בריא, לפני כמה שבועות סבלתי מעצירות מספר פעמים וגם הופיעו כתמי דם על הנייר לאחר היציאות, בחלק מאותם יציאות גם מאד לחצתי, מאז התחלתי לשפר את התזונה והעצירויות והיציאות הקשות נעלמו וגם כתמי הדם, אך מזה כמה שבועות אני חש תחושות לא נעימות כשאני יושב ובכלל במשך היום כשאני מסתובב, כשאני מכווץ את שריר פי הטבעת יש הרגשה של משהו בפנים כמו קפל עור או בליטה, הרגשה לא נעימה ולא רגילה. ביקרתי אצל פרוקטולוג, הוא עשה בדיקה חיצונית למשך דקה ואמר שהוא לא רואה שום דבר, נתן לי נר לקחת כל לילה ומשחה למרוח ואמר לחזור בעוד שבועיים במידה ועדיין לא ארגיש טוב ואז נעשה בדיקה פנימית עם מכשיר שכוללת חוקן. יש לי שתי שאלות: 1. האם הנרות והמשחה - רקטוצורין, הם רק לטיפול בכאבים או גם מסייעים בריפוי כלשהו? אם הכאבים לא ממש כואבים האם אני יכול להמנע משימוש בתכשירים במשך השבועיים? או שכן יש להם גם אפקט ריפוי כלשהו? 2. האם הרופא אמור היה לבדוק גם את בלוטת הערמונית? האם בבדיקה החיצונית הקצרה או בפנימית? תודה רבה מראש על העזרה

17/01/2015 | 16:28 | מאת: פרופ' עודד זמורה

אמיר שלום, הנרות והמשחה שאתה מתאר נועדו בעיקר להקלה על הסבל והאפקט הרופויי שלהם מוגבל. בעת בדיקת אצבע בפי הטבעת ניתן למשש בקלות את הערמונית. אם אתה מעוניין בבדיקתה, מומלץ לציין זאת בפני הרופא הבודק.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה