ניתוח אנופלסטי

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

12/01/2015 | 18:50 | מאת: אלה

בת 64.8 . לפני 7 חודשים עברתי ניתוח להסרת טחורים בליגשור. סובלת מהצרות חמורה. עברתי מאז 5 הרחבות כל שבוע ללא הרדמה בכאבי תופת, הרחבה בהרדמה כללית, ניתוח פיסורה ולאחריה הרחבות במרחיבים שבקושי הצליחו, אך ההצרות חוזרת ברגע שהפצע מבריא. עכשיו מועמדת לניתוח אנו פלסטי. כתבת באתר שצריך לחכות שנתיים עד לניתוח זה, האם הכרחי לחכות? מצבי מאוד קשה היציאות ברוחב עפרונות. מה הסיכונים של הניתוח? תודה מראש סובלת ביותר. מאדם בריא הפכתי לשבר כלי.

17/01/2015 | 16:14 | מאת: פרופ' עודד זמורה

אלה שלום, כעיקרון אין צורך להמתין שנתיים בין ניתוח לכריתת טחורים לבין אנופלסטי. אינני יודע באיזה מקרה מצאת את המלצתי הזו, ויתכן שבמקרה ההוא היו שיקולים ספציפיים. מתאורך, נשמע על פניו שישנה אינדיקציה מלאה לניתוח אנופלסטי. בניתוח מבצעים חיתוך של הטבעת הצלקתית בפי הטבעת, וקידום של מתלה של רקמה סמוכה אל האיזור המוצר. הסיכונים העיקריים של ניתוח זה הם סיכונים זיהומיים, וסיכונים להפרדות הרקמה שקודמה אל איזור ההיצרות, אשר יכולים לגרום להיצרות חוזרת. מומלץ להוועץ בכירורג המנתח באשר לתועלת הצפויה ולסיכונים העיקריים במקרה הספציפי שלך. בהצלחה.

22/01/2015 | 19:12 | מאת: אלה

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה