פרפין לפיסורה

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

10/01/2015 | 07:57 | מאת: ירון

שלום כאשר אני משתמש בשמן ( כפית קטנה אחת לפני השינה ) אני מרגיש הקלה ביציאה של הבוקר ובכאב. האם זו אכן הפעולה של השמן ? האם ניתן להשתמש בשמן על בסיס יומי? האם לא מזיק ? ולאיזו תקופה ? קראתי במקומות שהשמן לא הכי בריא לגוף האם כך ? במקביל אניממשתמש בנינפידין כמובן. תודה

10/01/2015 | 19:01 | מאת: פרופ' עודד זמורה

ירון שלום, סביר שהשמן אכן גורם לריכוך היציאות. ניתן להשתמש בו ללא בעיה לטווח של שבועות ספורים, אולם לטווח ארוך מומלץ להשתמש בתוסף סיבים טבעוני (שניתן לרכוש בכל בית מרקחת ללא מרשם) ושתיה מרובה, או במוצרים מרככי יציאות אחרים כגון פגלקס ונורמלקס.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה