דימום

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

09/01/2015 | 00:40 | מאת: נחמה

בת 44. כבר זמן רב אני רואה לעיתים רחוקות טיפות דם בניגוב לאחר צואה. לפני כשלוש שנים עשיתי קולונוסקופיה לא נמצאו פוליפים אבל נמצאו טחורים פנימיים. מאחר והדבר לא הפריע לי לא עשתי דבר. בשבוע האחרון כבר פעמיים קרה שיש דימום רב באסלה לאחר צואה, שעובר בניגוב קל. זה קרה בהפרש של כ 3 ימים בין המקרים. אין לי שום כאבים וזה לא מפריע לי ביום יום. שאלותי הן: האם זה אומר שהמצב מחמיר? האם צריך לטפל? והאם יכול טחור פתאום להתפוצץ גם לא במהלך נתינת צואה? תודה

10/01/2015 | 19:00 | מאת: פרופ' עודד זמורה

נחמה שלום, דימום כפי שאת מתארת בהחלט יכול להגרם כתוצאנ מטחור פנימי ש"פתאום התפוצץ", אבל אם הקולונוסקופיה האחרונה היתה לפני כ 3 שנים, ויש שינוי בדימום, מומלץ לשקול לבצע לפחות סיגמואידוסקופיה, שמדגימה את האיזור במעי הגס שממנו יכול לבוא דם טרי. בנוסף, מומלץ להקפיד על ריכוך יציאות בכלכלה עשירה בסיבים (ניתן להשתמש בתוסף סיבים טבעוני שניתן לרכוש בכל בית מרקחת ללא מרשם) ושתיה מרובה, או במוצרים מרככי יציאות אחרים כגון פגלקס ונורמלקס, ולהמנע מישיבות ממושכות בשירותים.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה