טחורים

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

08/01/2015 | 10:51 | מאת: שרגא

שלום רב 1. בעקבות טחור טרומבוטי חיצוני וכאבים בפי הטבעת (פיסורה?) הומלץ לי על שימוש בניפדיפין+פרוקטוגליבנול. האין סתירה בפעולה שבין 2 המישחות הללו,זו מרחיבה כלי דם וזו מכווצת? 2.אני משתמש בפגלקס כשנה וחצי. האם זה ממכר? האם ישנן עבודות לאורך זמן שבדקו את נושא של שימוש לטווח ארוך בפגלקס? בברכה

10/01/2015 | 18:50 | מאת: פרופ' עודד זמורה

שרגא שלום, אין מניעה להשתמש ב 2 המשחות האלה בהפרדת זמנים, ואין בעיה להשתמש בפגלקס לטווח ארוך. יש נסיון של שנים רבות עם חומר זה. אם בכל זאת אתה מוטרד מהשימוש הממושך, ניתן להמיר אותו בתוסף סיבים טבעוני שניתן לרכוש בכל בית מרקחת ללא מרשם, אבל מומלץ לבצע את ההחלפה הזו לאחר שההתלקחות הנוכחית תרגע.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה