טחורים פנימיים

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

04/01/2015 | 13:09 | מאת: בטי

בעקבות טחורים פנימיים ודימום קבלתי זריקה לכווץ הטחור וגם נעשה לייזר. כעת הכל רגוע .כל כמה זמן כדאי לחזור על טיפול של לייזר וזריקה ? בנוסף עשיתי בדיקה שנקראת m2pk .בדיקת צואה שנשלחת לגרמניה לגילוי סרטן המעי הגס. לאחר שגם הגסטרולוג וגם הפרוטוקולוג אמרו שהם יודעים על הבדיקה .(עשיתי את הבדיקה על דעת עצמי). מה דעתך בעניין.?

10/01/2015 | 18:33 | מאת: פרופ' עודד זמורה

בטי שלום, מומלץ לתזור על טיפולי מרפאה לטחורים כפי שעברת אם יתחדשו סימפטומים שפוגעים באיכות חייך. אין צורך לבצע פעולות אלו באופן מניעתי. מומלץ להקפיד על ריכוך יציאות בכלכלה עשירה בסיבים (ניתן להשתמש בתוסף סיבים טבעוני שניתן לרכוש בכל בית מרקחת ללא מרשם) ושתיה מרובה, או במוצרים מרככי יציאות אחרים כגון פגלקס ונורמלקס, על מנת להקטין את הסיכוי שהטחורים יגרמו לסימפטומים. לגבי בדיקת PK-M2, מדובר בבדיקה חדשה ומבטיחה לגילוי מוקדם של סרטן המעי הגס, והמידע לגבי אמינותה עדיין ראשוני. אם היא חיובית- ברור שצריך לעשות קולונוסקופיה. לעומת זאת, עדיין לא בטוח אם משמעות תשובה שלילית היא שניתן להמנע מהבדיקות המקובלות כיום (בהנחה שיש אינדיקציה אמיתית לבצען).

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה