טחורים לאחר הזרקת בוטוקס לפיסורה

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

01/01/2015 | 19:46 | מאת: דנה

לפני כשבועיים עשיתי זריקת בוטוקס לפיסורה, בעיקבותיה, מרגישה סוג של צניחה, הולכת לשירותים וממש תחושה של צניחה, צריכה להרים רגליים וזה חוזר, בנוסף טחור חיצוני כואב מאוד. עוד מה שמטריד אותי זה שהכאב של הפיסורה נעלם אחרי כמה ימים והיום היה לי דימום קל וכאבים ?? האם זה אומר שהזריקה לא תעזור? או שיש עוד אפשרות לריפוי, למרות שישנה שוב רגרסיה?? תודה רבה מראש!

03/01/2015 | 15:16 | מאת: פרופ' עודד זמורה

דנה שלום, חזרה של סחמפטומים לזמן קצר לאחר הזרקת בוטוקס אינה מעידה בהכרח שהזרקת הבוטוקס תיכשל, ומומלץ להקפיד על ריכוך יציאות בכלכלה עשירה בסיבים (ניתן להשתמש בתוסף סיבים טבעוני שניתן לרכוש בכל בית מרקחת ללא מרשם) ושתיה מרובה, או במוצרים מרככי יציאות אחרים כגון פגלקס ונורמלקס. לגבי הצניחה שאת מתארת, היא אינה תופעה שכיחה לאחר הזרקת בוטוקס, ולצערי אין באפשרותנו וגם לא יהיה אחראי מצידנו לבצע אבחנות פרטניות או לתת יעוץ פרטני באינטרנט ללא בדיקה. מציע לפנות לכירורג המטפל לבדיקה ויעוץ. אם ישנה החמרה כלשהי המלווה בכאב עז, חום וכד יש לפנות למיון.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה