אובדת עצות

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

16/12/2014 | 14:44 | מאת: לני

שלום, אני בת 22 וב3 שנים האחרונות סובלת מבעיה שמפריעה לאיכות חיי. לפני 3 שנים שמתי לב שאנשים נמנעים מלשבת לידי, מתלוננים על ריח רע, סותמים את האף בגסות, מנסים לרמוז לי בדרך זו או אחרת על כך שאני מריחה רע. התחלתי להבחין כי יוצא לי ריח רע מאיזור פי הטבעת של קקי(אני בחורה הגיינית, מקפידה תמיד לנקות טוב), לעיתים של נפיחות (גם כשהבטן "ריקה" ואין לי כלל תחושה של גזים). גלי הריח האלו עולים ממני ללא התראה מוקדמת, כל מה שאני רוצה לעשות זה לנשור מהתואר ולא לצאת מדלת חדרי לעולם כדי להימנע מהבושה.. לפני חודשיים פרוקטולוג עשה לי בדיקה רקטלית קצרה של כמה שניות, נתן לי DERMACOMBIN CREAM לפטרת אבל כאמור הבעיה בכלל לא חלפה.. מה יש לי? זה מקרה מוכר? אני נואשת..

22/12/2014 | 20:49 | מאת: פרופ' עודד זמורה

לני שלום, תלונותיך יכולות להחשיד לקושי כלשהו בשליטה בסוגר פי הטבעת, אך הפרעות כאלה בגילך נדירות ביותר. מומלץ לפנות לגסטרואנטרולוג בעל התמחות ספציפית בתנועתיות מערכת העיכול או רצפת האגן לבדיקה והכוונת הטיפול. במקביל, נשמע כי יש לך קושי ניכר להתמודד עם בעיה רפואית זו, ויתכן שכדאי לפנות גם לעזרה מקצועית לתמיכה בהתמודדות הנפשית עם בעיה זו.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה