ריר לבן לפני מתן צואה

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

15/12/2014 | 15:00 | מאת: anee

שלום רב, בת 26. לפני כשנה אובחן לי הליקובקטר פילורי וטופלתי טיפול משולש. בוצעו בדיקות לחיידק עקב ירידה לא מוסברת במשקל, בחילות, הקאות ושינוי ביציאות. צילום חזה תקין. בדיקות דם תקינות. לאחר מכן לא ביצעתי את הבדיקה בשנית. בכללי אני מרגישה יותר טוב, עדיין היציאות שלי לא הוסדרו. לעיתים הן רכות מאוד ובצבע כתום/בהיר... לאחרונה אני מרגישה גם שאני סובלת מטחורים והיה לי מעט דם בניגוב לאחר יציאות (פעם-פעמיים היה בכמות גדולה יותר שאפילו זלג לאסלה). ביומיים האחרונים אין דם, אך שמתי לב כי לפני מתן צואה מופרש כמו קרום לבן לאסלה, ממש כמו מתן שתן, ואני מבחינה כי אף בצואה יש ריר לבן/צהוב. עד כה לא פניתי עם זה לרופא. ממה הדבר יכול לנבוע? האם מסוכן ומחייב בירור בהקדם ?

22/12/2014 | 20:40 | מאת: פרופ' עודד זמורה

שלום רב, הסיכוי שהממצא של הפרשת קרום לבן מצביע על משהו מסוכן נמוך ביותר. יחד עם זאת, לצערי אין באפשרותנו וגם לא יהיה אחראי מצידנו לבצע אבחנות פרטניות או לתת יעוץ פרטני באינטרנט ללא בדיקה. אם את לא שקטה, מומלץ לפנות לגסטרואנטרולוג לבדיקה והכוונת הטיפול

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה