בחור צעיר.חשוב!

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

15/12/2014 | 08:52 | מאת: יניב

בן 27, עם רקטל פרולפס חמור. (עקב עבר של אנורקסיה קשה וארוכה). מוכרח ניתוח לפי בדיקה אצל ד"ר רם אדוארד בבי"ח השרון. שאלתי לגבי ההכנה לקולונסקופיה- אני מאוד חושש ומפחד לעשות את ההכנה עם כל המשלשלים , שעקב השלשולים הפרולפס תחמיר לי (יוצא רק בזמן הטלת צואה ולרוב נכנס לבד) או חלילה לא תחזור..זה מלחיץ! מה לעשות?תודה

22/12/2014 | 20:36 | מאת: פרופ' עודד זמורה

יניב שלום, הכנה לקולונוסקופיה אכן יכולה להיות לא נעימה בחולים עם פרולפס של הרקטום, אבל הסיכוי שזה יגרום נזק כלשהו קטן ביותר, ובשקלול התועלת מול הסיכון, לפי שיקול הרופא המפנה, כנראה מומלץ לבצע את הבדיקה.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה