זמן החלמה מטחורים- פעולות שניתן לבצע על מנת לזרז

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

13/12/2014 | 22:41 | מאת: אנונימי

שלום, לפני כשלושה ימים קיבלתי טחור חיצוני עם קריש דם. אני משתמש בקרם פרקטוגליבנול להקלה עד שהמרשם שהרופא רשם לי יהיה מוכן (תערובת שמטרתה להרחיב את הורידים. לא זוכר את שמה). אני מתחתן עוד כחודש וחושש שזה לא יחלים עד למועד החתונה. כמה זמן לוקח לטחורים בדר"כ להחלים ? (סדר גודל) ברור לי שאי אפשר לתת אבחנה מדויקת דרך האינטרנט. השאלה שלי האם מדובר בימים, שבועות? האם כדי לוודא שאוכל לתפקד בחתונה כדאי לי לברר אודות טיפולים נוספים שיוכלו להבטיח (בסבירות גבוהה) שיפור במצב? אודה לתשובתך בברכה,

22/12/2014 | 19:58 | מאת: פרופ' עודד זמורה

שלום רב, טחורים חיצוניים עם קרישי דם לרוב נספגים בהדרגה בטווח זמן ממוצע של כשבועיים. בנוסף לטיפול שציינת מומלץ מאד להקפיד על ריכוך יציאות בכלכלה עשירה בסיבים (ניתן להשתמש בתוסף סיבים טבעוני שניתן לרכוש בכל בית מרקחת ללא מרשם) ושתיה מרובה, או במוצרים מרככי יציאות אחרים כגון פגלקס ונורמלקס. ניתן לעשות אמבטיות חמימות ונעימות.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה