השדה 6 ראשון לציון

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

12/12/2014 | 14:43 | מאת: מיכה

שלום בעקבות סבל רב ומאמץ להשתחרר בשירותים וכאבים עזים בבטן ופי הטבעת נבדקתי בבית חולים ואובחן אצלי חשד ל anizmus אני לוקח כל מיני מרככים או בשתיה או חוקנים או נרות זה עוזר רק במקצת אבל אני לא מתרוקן לגמרי ותמיד נשארים לי כאבי בטן אם הקרנות לכאבי גב תחתון חזקים האם יש לך המלצות איך לשפר את המצב? אודה על תשובה בכבוד רב מיכה

13/12/2014 | 22:07 | מאת: פרופ' עודד זמורה

מיכה שלום, ככלל, "אניזמוס" מתייחס לרוב להרפיה לא מספקת של שרירי רצפת האגן, היכולה לגרום לקשיי התרוקנות ו/או כאבים אגניים. ניתן לרוב לאבחנה בשילוב של בדיקה רקטאלית ובדיקות הדמיה כולל דפקוגרפיה, אולטרסאונד של רצפת האגן ומנומטריה. מעבר לכך, לצערי אין באפשרותנו וגם לא יהיה אחראי מצידנו לבצע אבחנות פרטניות או לתת יעוץ פרטני באינטרנט ללא בדיקה. מומלץ לפנות לגסטרואנטרולוג בעל התמחות ספציפית בתנועתיות מערכת העיכול או רצפת האגן או לכירורג קולורקטאלי לבדיקה והכוונת הטיפול.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה