סינדרום לבטור

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

10/12/2014 | 18:46 | מאת: פנינה

שלום רציתי לדעת לגבי התסמונת הזאת , מה תסמיניה והאם ניתן לאבחן זאת על ידי בדיקה רקטלית?

11/12/2014 | 22:08 | מאת: פרופ' עודד זמורה

פנינה שלום, "תסמונת לבטור" מתייחסת לרוב להרפיה לא מספקת של שרירי רצפת האגן, היכולה לגרום לקשיי התרוקנות ו/או כאבים אגניים. ניתן לרוב לאבחנה בשילוב של בדיקה רקטאלית ובדיקות הדמיה כולל דפקוגרפיה, אולטרסאונד של רצפת האגן ומנומטריה. מומלץ לפנות לגסטרואנטרולוג בעל התמחות ספציפית בתנועתיות מערכת העיכול או רצפת האגן או לכירורג קולורקטאלי לבדיקה והכוונת הטיפול.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה