ניתוח טחורים ואניזמוס

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

10/12/2014 | 16:44 | מאת: דוד

האם הצטלקות בעקבות ניתוח טחורים עלולה לגרום לכיווץ יתר של שרירי רצפת האגן? האם קיים טיפול ניתוחי בהצטלקות כזאת והאם הוא עשוי להועיל לתופעת כיווץ היתר? (או דווקא להחמיר אותה ח"ו)

11/12/2014 | 22:03 | מאת: פרופ' עודד זמורה

דוד שלום, ככלל, אניזמוס יכול להיגרם לאחר ניתוח טחורים ממגוון של סיבות. בנוסף, לעיתים אניזמוס שהיה גם טרם ניתוח הטחורים מאובחן רק לאחר הסרתם. בכל מקרה, הטיפול באניזמוס אינו ניתוחי, וכולל לרוב ביופידבק של רצפת האגן ולעיתים הזרקת בוטוקס לשרירי האגן המכווצים.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה