הפרשת צואה לאחר זריקות בוטוקס

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

08/12/2014 | 22:07 | מאת: עוזי קמר

בסוף חודש יולי 2014,הוזרק לי בוטוקס לפיסורה,מאז אינני סובל מכאבים,אך לחילופין,ההפרשה הצואתית ,ללא שליטה,לאחר פעולת מעיים,נמשכת עד היום. אני מאוד מודאג,כיוון שלא נעים להסתובב כל יום ,לכמה שעות עם תחתונית מתחת לתחתון. יש לציין,שהניגוב בבוקר של הישבן נעשה ארוך ומייגע. האם יהיה סוף טבעי לסיפור הנ"ל? הרופא המטפל אמר לי שלאחר 3 חודשים,התופעה אמורה להעלם. אשמח לתשובה מקצועית

11/12/2014 | 21:52 | מאת: פרופ' עודד זמורה

עוזי שלום, כעיקרון בוטוקס אכן נספג לאחר כ 3-4 חודשים והשפעתו חולפת. נדיר מאד שישנה פגיעה מתמשכת ביכולת השליטה לאחר הזרקת בוטוקס. אם הבעיה נמשכת, יש מקום לבצע בירור על מנת לוודא שאין כל בעיה אחרת שגורמת לתלונות אלו. מעבר לכך לצערי אין באפשרותנו וגם לא יהיה אחראי מצידנו לבצע אבחנות פרטניות או לתת יעוץ פרטני באינטרנט ללא בדיקה.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה