שאלה בקשר להחלמה מpns

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

07/12/2014 | 11:57 | מאת: יוסף

היי, עברתי לפני שלושה ימים ניתוח pns באיזור הישבן. כרגע יש לי חתך רציני לאורך כל הישבן. ועוד חתך של שתי ס"מ לרוחב תפור. הפצע נראה טוב מסביב אין אודם ונפיחות, אך בתוך הפצע קצת גושים בצבע לבן או צהוב. האם זה תקין? בנוסף אני שוטף לבד את הפצע בעדינות ולא נכנס לבתוך ומוציא את הלבן האם זה בסדר?. ובנוסף אני משתמש בתחבושת הגיינה של נשים שנבדקת לתחתון וסופגת את ההפרשות האם זה בסדר או שצריך לסגור את הפצע ולאטום בתחבושת. ?. ושאלה אחרונה האם זה בסדר רק לשטוף בסבון ומים או שצריך עוד משהו בשביל לחטא?

11/12/2014 | 21:40 | מאת: פרופ' עודד זמורה

יוסף שלום, ככלל, שטיפה במים וסבון של פצע פתוח לאחר ניתוח לכריתת סינוס פילונידאלי מספר פעמים ביום וחבישה חיצונית כפי שאתה מתאר מספקת, ובעת ההחלמה ישנה רקמת החלמה פנימית בתוך הפצע הנקראת רקמת גרנולציה. לעיתים במהלך תהליך החלמת הפצע ניתן להשתמש בחבישות מתקדמות שמשפרות את קצב ריפוי הפצע. מעבר לכך לצערי אין באפשרותנו וגם לא יהיה אחראי מצידנו לבצע אבחנות פרטניות או לתת יעוץ פרטני באינטרנט ללא בדיקה. אם יש ספק, מציע לפנות לכירורג המנתח או למרפאת המחלקה המנתחת לבדיקה ויעוץ.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה