היצרות פי הטבעת לאחר ניתוח טחורים

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

03/12/2014 | 08:39 | מאת: שי

לפרופ' זמורה שלום לפני כמעט שנתיים עברתי ניתוח לכריתת טחורים - אגב היית שותף לניתוח - ואחת התוצאות היא היצרות פי הטבעת כך שללא שימוש קבוע במרככים בסיבים ובפגלקס היציאות הופכות למשימה קשה תרתי משמע. האם יש הליך רפואי או תרופתי להרחבה של פי הטבעת ? תודה שי

06/12/2014 | 22:15 | מאת: פרופ' עודד זמורה

שי שלום, צר לי לשמוע על הסיבוך. היצרות של פי הטבעת היא סיבוך נדיר המתרחש בכ 1% מהניתוחים לכרית טחורים, ולרוב נגרם עקב הצטלקות יתר של המקום. ניתן לטפל כירורגית בהיצרות במידת הצורך. כשנתיים לאחר הניתוח לרוב הצלקת כבר הגיעה למצבה הסופי, וניתוח לטיפול ההיצרות כולל לרוב חיתוך של הצלקת וקידום עור בריא חיצונית לצלקת אל מקום ההיצרות, ניתוח הנקרא בשפה מקצועית אנופלסטי. אם ההיצרות מפריעה לך ואתה מעוניין בטיפול ניתוחי, מומלץ לפנות לכירורג קולורקטאלי / פרוקטולוג לבדיקה והכוונת הטיפול.

08/12/2014 | 10:05 | מאת: שי

פרןפ' זמורה תודה על התשובה , אבל הייתי רוצה לדעת מהן הסיבוכים העלולים לנבוע מסוג כזה של ניתוח. מיכוון ואני נפלתי לאחוז הבודד של הסיבוך בניתוח הראשון יש סיכוי שגם כאן אני עלול להיות בין הבודדים שנפגעים. האם יש דרך לא ניתוחית להרחבה ? תודה שי

12/01/2015 | 18:43 | מאת: אלה

לכבוד פרופ זמורה האם חייבים לחכות שנתיים אחרי ניתוח טחורים שגרם להצרות חמורה, כדי לעשות ניתוח אנו פלסטי? מה הסכנות בניתוח זה?

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה