רקטום רגיז לאור יחסי מין

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

02/12/2014 | 00:48 | מאת: יאן

שלום שמי יאן בן 32 לפני כחודש נחדרתי במהלך יחסי מין, המין היה מאוד חזק ומאז חשתי גירוי חזק של פי הטבעת יחד עם כאב. ועצביות. מאז כדי להרגיע השתמשתי ברקטוצורין ופרוקטו גליוונול. אך עדיין המצב לא נעים. הולך לשירותים הרבה יותר. מרגיש לחץ בשלפוחית השתן יותר. אפילו גזים נדמים לי שאני הולך להתפוצץ... מה ניתן לעשות? תחושה שכמה סנטימטר בתור פי הטבעת משהו נפגע ומקרין על יכולת סגירת הנקבים והשליטה. לחוץ מזה שזה בלתי הפיך .

02/12/2014 | 21:26 | מאת: פרופ' עודד זמורה

יאן שלום, יחסי מין אנאליים חזקים יכולים לגרום לפגיעה שטחית של איזור פי הטבעת, אשר לרוב ניתנת לטיפול. מומלץ להקפיד על ריכוך יציאות בכלכלה עשירה בסיבים (ניתן להשתמש בתוסף סיבים טבעוני שניתן לרכוש בכל בית מרקחת ללא מרשם) ושתיה מרובה, או במוצרים מרככי יציאות אחרים כגון פגלקס ונורמלקס. כמו כן, מומלץ לפנות לכירורג קולורקטאלי / פרוקטולוג לבדיקה והכוונת הטיפול.

03/12/2014 | 00:30 | מאת: יאן

תודה על התייחסות. אשמח לדעת : 1. התחושות שאני חש בנוגע לשליטה על הסוגרים והלחץ הם אופיניות לפגיעה שטחית בפי הטבעת? 2.היציאות שלי די טובות לרןב. האם יציאה אחת קשה מידי יכולה לפגוע בזה להחלים? 3. בגלל שזה כבר מעל חודש אני מבואס מזה. 4. אני מתבייש ללכת לרופא על זה. יש דרך אחרת לספר תחושה מבלי לשתף על הפעילות המינית שעשיתי. זה מאוד מביך. אם נניח אגיד שזה קרה מצואה קשה במיוחד זה ישמע אמין? תודה שוב

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה