אחרי ניתוח פיסורה

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

25/11/2014 | 13:41 | מאת: רועי

פרופסור זמורה שלום רב, עברתי ניתוח פיסורה לפני שבוע,מרגיש טוב( נורמלקס עוזר) כמה שאלות שאשמח לתשובותיך: כעת ממשיך להשתמש בנורמלקס, איך ומתי להפסיק או להפחית? האם להמשיך להשתמש כל יום? חזרה לפעילות ספורטיבית( ריצה+ משקולות)? האם יש סיכון אם אחזור להתאמן עכשיו? תודה, רועי

27/11/2014 | 20:42 | מאת: פרופ' עודד זמורה

רועי שלום, ככלל, חשוב להקפיד על ריכוך יציאות לטווח ארוך בכדי להקטין את הסיכוי לחזרת פיסורה בעתיד. מומלץ להקפיד על ריכוך יציאות בכלכלה עשירה בסיבים (ניתן להשתמש בתוסף סיבים טבעוני שניתן לרכוש בכל בית מרקחת ללא מרשם) ושתיה מרובה, אך אין מניעה להשתמש במוצרים מרככי יציאות אחרים כגון פגלקס ונורמלקס לטווח ארוך. ככלל, אין מניעה לחזור לפעילות ספורטיבית מלאה, פרט אולי לכריבה עם אופניים, בה הכסא הצר לוחץ ישירות על איזור הניתוח. לאחר מספר שהצצע נרפא אין כל מגבלות.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה