בהמשך לתשובתך

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

23/11/2014 | 06:03 | מאת: רעות

היי פרופ... בהמשך לתשובתך ואני מצוטטת "ככלל, איני רואה סיבה טובה לעבור רקטוסקופיה שבועיים לאחר קולונוסקופיה, שכן קולונוסקופיה סוקרת גם את הרקטום, שנבדק ברקטוסקופיה. המקטע שלא נבדק בקולונוסקופיה הוא פי הטבעת עצמו, שנבדק בבדיקה הנקראת אנוסקופיה" הסיבה שאני הולכת לעבור גם רקטוסקופיה זה כדי לבדוק את התעלה האנאלית ולפי מה שהבנתי מהרופאה שלי זה שאין לה אנסקופ בחדר שלה ואת הבדיקה של הרקטו היא עושה לי בבית חולים בני ציון שם אין להם בדיקת רקטוסקופיה.... היא גם אמרה לי שאין ממש הבדל בין שתי הבדיקות(רקטוסקופיה ואנוסקופיה) מלבד כמה ס"מ ושבשתי הבדיקות יש צורך בחוקן..... מה דעתך? במידה ואני גם חושבת שעדיף אנוסקופיה על רקטוסקופיה איזה אפשרויות יש בידי?

27/11/2014 | 20:39 | מאת: פרופ' עודד זמורה

רעות שלום, לכל רופא יש את הרגלי הבדיקה שלו. רוב העוסקים בתחום נוהגים לבדוק את איזור פי הטבעת במכשיר אנוסקופ.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה