בדיקת צואה לדם סמוי

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

22/11/2014 | 14:46 | מאת: בטי

לפני כחצי שנה עשיתי בדיקה לדם סמוי בצואה הכל היה תקין.לפני כחודש היה לי דימום רקטלי .סובלת מטחורים פנימיים .לאחר ביקור אצל פרוקטולוג וגסטרולוג שניהם טענו שהבדיקה לדם סמוי לא נחשבת היות ואצלי היה דם גלוי . ולכן צריכה לעשות קולונוסקופיה .אני בגיל 60 .שאלתי אם כך מדוע יש המלצה לעשות את הבדיקה לדם סמוי כבדיקה שיגרתית? והאם אכן הבדיקה הזאת אמינה לגלוי סרטן.שמעתי שיש עכשיו בדיקה בשם fit.איפה אפשר לעשות אותה .?

22/11/2014 | 23:15 | מאת: פרופ' עודד זמורה

בטי שלום, בדיקת דם סמוי היא בדיקת הסקר המומלצת במדינת ישראל לגילוי מוקדם של סרטן המעי הגס לאנשים שאין להם כל סימפטומים (כגון דימום גלוי) או סיכון מוגבר (כגון הסטוריה משפחתית). לכל מי שיש סיכון מוגבר או סימפטומים, מומלץ חד משמעית לבצע קולונוסקופיה. יש לציין כי שמדינות רבות במערב, בדיקת הסקר המומלצת היא קולונוסקופיה, וזו אף המלצת מספר גופים מקצועיים בישראל. FIT היא בדיקת דם סמוי, והיא כיום בדיקת הדם הסמוי הנפוצה בישראל. אם עברת בדיקת דם סמוי בישראל בשנים האחרונות, סביר שהיא בוצעה בשיטת FIT.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה