צניחת הרקטום

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

22/11/2014 | 10:10 | מאת: בן 28

האם היצרות בשופכה וקשיים בהטלת שתן יכולים לגרום לצניחה פנימית של הרקטום והרגשה של קשיים וחסימה בצאייה? אם אכן מדובר בצניחה של הרקטום האם לאחר ניתוח לתיקון היצרות השופכה הצניחה ברקטום תעלם או שגם שם צריך ניתוח?

22/11/2014 | 23:03 | מאת: פרופ' עודד זמורה

שלום רב, כעיקרון, אם ההיצרות בשופכה גורמת למאמץ ניכר בעת מתן שתן, אז מאמץ כזה יכול להחמיר סבל מטחורים או להחמיר צניחה של הרקטום, אם קיימת. סבל מטחורים או מצניחת רקטום יכול לעיתים להשתפר לאחר תיקון ההיצרות בשופכה, אך לא ניתן להבטיח שיפור מספק. מעבר לכך לצערי אין באפשרותנו וגם לא יהיה אחראי מצידנו לבצע אבחנות פרטניות או לתת יעוץ פרטני באינטרנט ללא בדיקה.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה