רטיבות

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

21/11/2014 | 01:05 | מאת: רון

פרופסור עודד שלום, אני בן 45 ידוע לי שיש לי טחורים חיצוניים ופנימיים וגם פיסורה עברתי קולונוסקופיה לפני שנה היה תקין. השאלה שלי, קיימת לי רטיבות מפי הטבעת, תמיד שאני מכווץ או מתאמץ אני מרגיש שיש רטיבות זה לא דם, אלה נוזל אחר. מה עלי לעשות בתודה רון

22/11/2014 | 22:56 | מאת: פרופ' עודד זמורה

רון שלום, תחושת רטיבות באיזור פי הטבעת יכולה להגרם ממגוון רחב של בעיות באיזור פי הטבעת. לצערי אין באפשרותנו וגם לא יהיה אחראי מצידנו לבצע אבחנות פרטניות או לתת יעוץ פרטני באינטרנט ללא בדיקה. ככלל, ניתן לנסות להשתמש בתוסף סיבים טבעוני כגון קונסיל שניתן לרכוש בכל בית מרקחת ללא מרשם, שסופח נוזל מהיציאה, ולהגן על העור סביב פי הטבעת במשחת הגנה כנגת תפרחת חיתולים. מעבר לכך, אם התלונה פוגעת באיכות חייך באופן ניכר, מומלץ לפנות לכירורג קולורקטאלי / פרוקטולוג לבדיקה והכוונת הטיפול.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה