בדיקות פולשניות

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

19/11/2014 | 16:05 | מאת: רעות

בדיקת קולנסקופיהשלום רב, 1) האם ביצוע בדיקת קולנסקופיה ושבועיים אחרי לעבור בדיקת רקטוסקופיה יכול לגרום להיווצרות פיסורה? האם עדיף לחכות יותר זמן בין שתי הבדיקות? האם החשש שלי אינו סביר או שיש סיכוי טוב להיווצרות פיסורה עקב אותם בדיקות פולשניות במרחק של שבועיים אחת מהשניה? 2) במידה ויש בתעלה האנאלית כיב/דלקת/גידול האם יכולה לעשות נזק לאזור בתעלה?

22/11/2014 | 22:43 | מאת: פרופ' עודד זמורה

רעות שלום, ככלל, איני רואה סיבה טובה לעבור רקטוסקופיה שבועיים לאחר קולונוסקופיה, שכן קולונוסקופיה סוקרת גם את הרקטום, שנבדק ברקטוסקופיה. המקטע שלא נבדק בקולונוסקופיה הוא פי הטבעת עצמו, שנבדק בבדיקה הנקראת אנוסקופיה. בכל בדיקה רפואית פולשנית יש סיכון קטן, אך זה אינו משתנה אם את מבצעת את הבדיקות בהפרש של שבועיים או בהפרש גדול יותר.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה