לחץ בפי טבעת שבוע 5

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

18/11/2014 | 10:24 | מאת: חני

שלום רב, הנני סובלת מקרוהן עם רקטוצלה דרגה 2. כבר הריון שני שמסתיים בשבוע 5-6. מציינת שיש לי לחץ אדיר וצורך לרוץ לשירותים כ-5-6 פעמים ביום החל מיום איחור בוסת ולקראת הריון. מה עושים? האם רקטוצלה פוגעת בזרימת דם לרחם, ואם הרחם אחורית מאוד מאוד אז יש סיכוי להפלות? מה דעתך? מטופלת בתה"ש ועתידה לעבור בדיקות מנומטריה ובדיקת לחצים בקרוב. האם יש קשר להריונות כושלים? לתשובתך אודה!!!

22/11/2014 | 22:40 | מאת: פרופ' עודד זמורה

חני שלום, לא סביר שיש קשר בין רקטוצלה או קשיי התרוקנות לבין הפלות או זרימת דם לרחם. לגבי הטיפול ברקטוצלה- ככלל, לא כל רקטוצלה מחייב טיפול, ועצם נוכחותו לא בהכרח גורמת לבעיות. בכל מקרה, אם ישנה מחלת קרוהן פעילה באיזור הרקטום או פי הטבעת, אנחנו נוטים להסס להמליץ על טיפולים ניתוחיים בשל רקטוצלה. מומלץ לשקול לבצע בדיקת אולטרסאונד פרינאלי דינאמי בנוסף לבדיקת לחצים בפי הטבעת. אם את כעת לא בהריון, מומלץ לשקול גם בדיקת דפקוגרפיה. מעבר לכך לצערי אין באפשרותנו וגם לא יהיה אחראי מצידנו לבצע אבחנות פרטניות או לתת יעוץ פרטני באינטרנט ללא בדיקה.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה