torsion of epiploic appendix

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

16/11/2014 | 18:15 | מאת: מיכאל

הי, אובחן אצלי ה"דבר" הזה, אשמח לקבל יותר פרטים. אני סובל מכאבים בצד השמאלי התחתון של הבטן ונשלל בקע. תודה

22/11/2014 | 22:32 | מאת: פרופ' עודד זמורה

מיכאל שלום, epiploic appendix היא פיסת שומן קטנה שתלויה באופן תקין על המעי. לעיתים פיסת שומן זו יכולה להסתובב על צירה, ואז היא יכולה לגרום לאב בטן ניכר באיזור בבטן שבו היא מצויה, ולרגישות מקומית בבדיקה. ניתן לרוב לאבחן תסביב כזה בבדיקת CT. תסביב של epiploic appendix לרוב אינו דורש טיפול ספציפי פרט למשככי כאבים, ולרוב חולף עצמונית לאחר מספר ימים.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה