פי הטבעת

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

12/11/2014 | 23:58 | מאת: מישהו

שלום פרופ' אני הומוסקסואל בן 29 ומעולם לא נחדרתי. לפני כשבוע אפשרתי לבחור להחדיר לי אצבעות לפי הטבעת והוא עשה זאת קצת באגרסיביות וללא חומרי סיכה מעבר לקצת רוק. היום, שבוע אחרי עוד יש לי מעין כאבים בפי הטבעת ובמפשעה. הכאב בפי הטבעת מחמיר בתנועות מסויימות ואילו הכאב במפשעה מתגבר בעת מאמץ במתן צואה. חשוב לציין כי האירוע התקיים תחת נטילת סיאליס ולא היה שום דימום מפי הטבעת. האם ייתכן כי חדירה אגרסיבית של אצבע (כולל הפעלה בתנועות קדימה ואחורה) ללא שימון מתאים, יכולה לגרום לנזק משמעותי שמתקיים גם אחרי שבוע? לגבי המפשעה: כירורג - אין בקעים. US אשכים + US מפשעות - תקינים.

15/11/2014 | 20:22 | מאת: פרופ' עודד זמורה

שלום רב, כעיקרון, חדירה אגרסיבית יכולה לגרום לפציעה מסויימת של פי הטבעת, שלרוב חולפת לאחר מספר ימים, ולעיתים יכולה להיות כרונית. מומלץ מומלץ להקפיד על ריכוך יציאות בכלכלה עשירה בסיבים (ניתן להשתמש בתוסף סיבים טבעוני שניתן לרכוש בכל בית מרקחת ללא מרשם) ושתיה מרובה, או במוצרים מרככי יציאות אחרים כגון פגלקס ונורמלקס כדי להפחית טראומה חוזרת למקום. אם אין שיפור בפרק זמן של מספר ימים מומלץ לפנות לכירורג קולורקטאלי / פרוקטולוג לבדיקה והכוונת הטיפול.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה