ניתוח סעיפים במעי

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

10/11/2014 | 17:26 | מאת: מינה

אני בת 68. לאחר מספר התקפים של דיברטיקוליטיס המליצו לי לעבור ניתוח להסרת הקטע החולה. האם זהו ניתוח מומלץ בגילי? מהם הסיכונים והסיבוכים האפשריים מניתוח כזה? מהו זמן האישפוז וההחלמה מהניתוח? תודה מראש

15/11/2014 | 20:09 | מאת: פרופ' עודד זמורה

מינה שלום, כעיקרון, האינדיקציה לניתוח נקבעת על פי תכיפות ההתקפים, חומרתם, ובעיקר מידת הפגיעה של התקפים אלו באיכות חייך. את האינדיקציה הזאת, יש לשקלל למול הסיכון בניתוח, שתלוי בין היתר בגילך ובמצבך הבריאותי הכללי. לצערי אין באפשרותנו וגם לא יהיה אחראי מצידנו לבצע אבחנות פרטניות או לתת יעוץ פרטני באינטרנט ללא בדיקה ומבלי להכיר את כל פרטי המקרה. מומלץ לפנות לכירורג קולורקטאלי עם החומר הרפואי הרלוונטי לבדיקה והכוונת הטיפול.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה