דימום רקטלי עזרה דחופה

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

13/11/2014 | 22:52 | מאת: יעל

אני חייבת עזרה דחוף!! אני בטיול בחול בהודו ולא יכולה לראות רופא בחודשיים הקרובים והיום גיליתי פעם ראשונה דם בצואה שלי. כשאני מנגבת אני לא רואה כלום על הנייר אבל ראיתי נקודות אדומות על הצואה כשהיא כבר בתוך האסלה. באינטרנט כתוב בכל מקום שצריך ללכת ישר לרופא משפחה אבל אני לא יכולה כי אני בטיול והכרטיס בחזרה הוא רק עוד חודשיים ואין לי פה ביטוח רפואי בכלל. אני רק בת 21 בבקשה תגידו לי שזה לא סרטן מעי הגס :( :( :( :( אני לא יכולה להגיע לשום בדיקה עכשיו אפילו שאני יודעת שזה הדבר הכי חשוב לעשות אבל צילמתי ויש לי כאן תמונות של הדימום עצמו. תמונה מס' 1: http://oi62.tinypic.com/f10a46.jpg תמונה מס' 2: http://oi61.tinypic.com/29ehx07.jpg מה הסיכוי שאולי זה יעבור לבד מעצמו?? אני לא סובלת מכאבים ולא כלום וזה אפעם לא קרה לי קודם.... כן הקאתי הרבה לאחרונה בגלל האוכל פה וראיתי באינטרנט שיכול להיות שהדימום נגרם מקרעים בוושט- אז אם זה המקרה האם זה עובר לבד ברגע שההקאות מפסיקות?? בבקשה בבקשה תעזרו לי ואל תגידו לי פשוט ללכת לרופא כי זו לא אפשרות. אני צריכה לדעת אם מהתמונות של הדם אתם יכולים להגיד אם זה סרטן או לא ואיך מטפלים בזה והאם זה עובר לבד.

15/11/2014 | 20:32 | מאת: פרופ' עודד זמורה

יעל שלום, הסיכוי להתפתחות סרטן המעי הגס או ממצא מסוכן אחר במעי הגורם לדימום בגיל 21 ללא סיפור משפחתי של סרטן מעי גס בגיל צעיר נמוך מאד מאד, והסיכוי שתלונותיך נובעות מבעיה שפירה כלשהי בגון טחורים פנימיים מעט מגורים (אולי על רקע שינוי בתזונה) גבוהים בהרבה. מעבר לכך איני יכול לומר ללא בדיקה. אם הדמם ימשך לאחר שובך, מומלץ לפנות לכירורג קולורקטאלי / פרוקטולוג לבדיקה והכוונת הטיפול. בינתיים תהני.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה